Crock-Pot slowcooker

Sinds ik me aan het paleo experiment gewaagd heb sta ik veel vaker in de keuken dan voorheen het geval was. Om eerlijk te zijn stond ik vroeger eigenlijk nooit in de keuken, tenzij om pasta te koken, maar daar bleef het dus bij. Dankzij het paleo dieet heb ik echter ontdekt dat ik graag kook en ik vind dat het ontspannend werkt.

Een volgende stap in het koken leek me om te gaan slowcooken. Met deze manier van bakken en garen wordt al het vlees correct gebakken zijn en vooral het eindresultaat is veel malser en sappiger. Slow cooking zegt het eigenlijk al geduld, geduld, geduld.

Gelukkig kocht ik me een elektrische Crock-Pot (zo een beetje de Rolls Royce onder de slowcookers). Met dit toestel stel je de timer in en op welke stand (hoog of laag) je wilt koken en het toestel doet de rest. Je hoeft er dus niet bij te blijven. En als de timer op nul springt, schakelt de Crock-Pot automatisch over op de warm houdt functie. Bijzonder handig dus.

81KOYfFMBIL._SL1500_

Als eerste experiment besloot ik stoofvlees te maken met het grasgevoerde vlees dat ik gekocht had. Het recept was van Candy en ik heb het ongeveer 3,5 uur laten sudderen op de hoge stand van de Crock-Pot. Het recept sprak wel van 6 tot 8 uur op de lage stand, maar daarvoor was ik er te laat aan begonnen. Het vlees was heel erg lekker en goed mals. Maar ik denk dat het nog net iets malser geweest was indien ik het de volledige tijd had laten koken. En daags erna lijkt het mij ook nog net iets lekkerder. Maar dat is voor een volgende keer.

Slowcooked Paleo stew

 

Comments

comments

16 thoughts on “Crock-Pot slowcooker

  1. Pingback:Slowcooker Stoofvlees | Young Crazy Fool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *