Chocolade Cake Brownies

Als je paleo eet wil dat niet zeggen dat je geen lekkere desserts kan eten. Deze chocolade cake brownies waren het eerste recept (uit Against All Grains) dat ik probeerde en iedereen is er dol op. Natuurlijk eet je dit best niet elke dag want er zit nogal veel honing in.

Chocolade Cake Brownies

Wat heb je nodig?

  • 8 eetlepels kokos olie
  • 125 gram ongezoete chocolade
  • 5 grote eieren
  • 180 ml honing
  • 5 eetlepels kokos bloem
  • 4 eetlepels puur cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3/4 theelepel zuiveringszout (bicarbonaat)
  • Snuifje zeezout
  • 4 eetlepels cacao nibs

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven op 200° Celcius
  • Neem een bakvorm en leg er bakpapier hier
  • Smelt de chocolade en de kokos olie au bain marie en roer goed tot alles gesmolten is. Zet het vervolgens even aan de kant
  • Doe de eieren en de honing in een kom en mix ze met een elektrische klopper op gemiddelde snelheid. Voeg de kokos bloem, het cacaopoeder, het zuiveringszout, het vanille extract en het zout bij en blijf mixen op een gemiddelde snelheid. Als alles gemengd is klop je verder op een hoge stand tot het een mooi geheel vormt.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en mix nog 15 seconden tot het deeg opstijft. Tenslotte meng je de cacao nibs er onder met de hand.
  • Giet het deeg in de bakvorm en maak de bovenkant mooi gelijk met een pannenlikker.
  • Bak gedurende 40 minuten, tot je een mes er proper kan uit halen. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen.

Omwille van de honing en de chocolade is dit recept niet geschikt voor wie whole30 doet maar verder is het volledig paleo-proef.

Laat het smaken!

Comments

comments

13 thoughts on “Chocolade Cake Brownies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *