Blast For Mass Endgame: Dag 12

Vandaag was de motivatie om te gaan trainen ver te zoeken. Als ik kan, ga ik onmiddellijk na het werk naar de fitness. Dat is makkelijker dan eerst naar huis gaan en niet alleen omdat de fitness op de weg naar huis ligt. Als ik éénmaal in mijn zetel heb gezeten is het bijzonder moeilijk om er weer uit te raken. En vandaag was het nog wat erger dan anders.

Omdat mijn vrouw met griep in de zetel lag, nam ik de huishoudelijk taken wat over van haar. En dan vooral bezig zijn met Lenka. Ze entertainen, omkleden, flesje geven voor het slapen gaan en natuurlijk nog een verhaaltje voorlezen. Dingen die ik allemaal met zeer veel plezier doe, maar hierdoor was mijn motivatie om te gaan trainen dus wel verdwenen.

Eerst dacht ik er effectief aan om niet te gaan, maar dat zag ik toch niet zitten, ik wist dat ik me schuldig zou voelen. Dan dacht ik om vandaag niet de borst maar de buik en de kuiten te trainen, en morgen de borst, maar ik wist dat ik dan morgen in tijdsnood zou komen. En uiteindelijk besliste ik toch om me te vermannen en de training te doen die voorgeschreven was. En het was een pittige.

  • Incline Cable Flyes
  • Barbell Bench Press
  • Incline Dumbbell Press
  • Incline Dumbbell Flyes
  • Incline Smith Machine Bench Press
  • Decline Cable Flyes

Tijdens het bankdrukken heb ik, mede door het volume (20, 15, 12, 10, 8, 6 en 20 reps) behoorlijk afgezien. In die mate dat bij de laatste set, met lichter gewicht en 20 herhalingen, ik blij was dat er iemand stond te spotten want bij de laatste herhaling had ik totaal geen kracht meer in mijn linker arm. Het was precies alsof ik deze niet meer kon bewegen. En toen moest ik dus nog 4 oefeningen doen.

Uiteindelijk werd het een epische training die ik zeker en vast nog een paar dagen ga voelen. En al bij al ben ik blij dat ik me door mijn gebrek aan motivatie heb doorgevochten en toch ben geweest. Want met zulke trainingen train je niet enkel je lichaam, je kweekt er ook nog eens extra karakter mee. En daar kan een mens nooit genoeg van hebben.

Comments

comments

3 thoughts on “Blast For Mass Endgame: Dag 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *