Battle of the Ardennes

Battle of the Ardennes

Deze week heb ik me ingeschreven voor de Battle of the Ardennes, een survival run van de Spartacus Series. Omdat een kameraad vond dat het tijd was om nog een keer onze grenzen te verleggen kozen we voor de lange afstand van 20 km. Het feit dat ik nog nooit eerder 20 kilometer aan een stuk gelopen heb, mag me echter niet tegen houden.

Mijn enige ervaring tot nu toe met zulke survival runs was Race Against Nature vorig jaar in Averbode. Toen was het wel maar 10 km, maar deze deed ik zonder echte voorbereiding. Ik had toen al een paar maanden amper gelopen en toch kon ik de 10 km vlot volmaken. Met nog 5 maanden om me voor te bereiden moet 20 km me dan ook wel lukken.

Het leuke aan dit soort van evenementen zijn natuurlijk de obstakels die je onderweg moet overwinnen. Door het water waden of ergens over klimmen, het maakt het allemaal leuker dan gewoon een paar kilometer lopen. Een beetje zwaarder dat ook, maar dat hoort er nu eenmaal bij. De kans is trouwens groot dat ik me ook nog inschrijf voor de andere evenement van deze reeks.

Moest je zelf op 28 juni niets te doen hebben, je kan je nog altijd inschrijven of anders mag je ook altijd komen supporteren.

 

Comments

comments

27 thoughts on “Battle of the Ardennes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *