Antwerp Urban Trail 2014

Na een leuke ervaring vorig jaar heb ik ook dit jaar weer deelgenomen aan de Antwerp Urban Trail, een loopevenement doorheen Antwerpen. En net als vorig jaar was het zeer geslaagd.

Tijdens een afstand van 12 kilometer kom je op plaatsen waar je normaal niet kan lopen, denk maar aan het MAS, door het stadhuis, door een tunnel etc. Dat en de gemoedelijke sfeer die er rond het hele evenement hangt maken dat ik ook volgend jaar weer ga deelnemen.

Dit jaar had ik nochtans gevreesd dat het moeilijk zou gaan omdat ik minder getraind had dan vorig jaar maar uiteindelijk viel het allemaal goed mee. Ik heb wel iets langzamer gelopen maar ik liep in aangenaam gezelschap en dan is het tempo van minder belang.

Antwerp Urban Trail
Antwerp Urban Trail

Wat ik wel belangrijk vond is dat in tegenstelling tot vorig jaar mijn ontbijt niet uit pasta bestond, maar wel uit gebakken gehakt en appel omdat ik nog altijd paleo eet. Ik heb dus al mijn energie uit vetten gehaald ipv uit koolhydraten en ik heb op geen enkel moment een energie dip gehad. Een bewijs dat het voor mij mogelijk is om low carb te eten en toch intensief te blijven sporten. En het was een goede test voor de Antwerp 10 miles waar ik ook voor ingeschreven ben. Vier kilometer extra moet zeker lukken.

Comments

comments

6 thoughts on “Antwerp Urban Trail 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *