Amazon Kindle Unlimited

eBooks

Mensen zijn steeds verbaasd als ik zeg dat ik graag lees. Om eerlijk te zijn heb ik dat altijd graag gedaan. Als kind heb ik hopen boeken gelezen, maar naar mate ik ouder werd kwam het er steeds minder van. Ik kocht nog af en toe wel boeken maar ik las enkel nog op vakantie. Maar daar kwam een paar jaar geleden verandering in toen ik Kindle leerde kennen. Boeken lezen op mijn tablet of smartphone, waar ik ook ben? Ik was meteen fan. Ook minder gesleur met boeken als je ergens naar toe wilt en geen overvolle boekenkasten meer. En bovendien nog eens goedkoper. Er was wel 1 minpuntje, boeken uitlenen zoals in de bibliotheek kon niet. Of ik wist in elk geval niet hoe. Maar toen zag ik Amazon Kindle Unlimited.

Amazon Kindle Unlimited

Kindle Unlimited is eigenlijk het Netflix voor boeken. Voor een vast bedrag per maand kan je onbeperkt boeken lenen en lezen. (In theorie kan je 10 boeken gelijktijdig uitlenen, maar wil je een ander boek, dan ‘breng’ je een van je boeken gewoon terug en kan je een ander ontlenen.

Er was echter 1 klein probleempje, Kindle Unlimited was niet beschikbaar in België. Althans dat is toch wat er officieel staat als je je probeert te abonneneren. Er staat ook dat je in dat geval best even hun helpdesk contacteert, en dus deed ik dat.

Amazond Kindle Unlilmited
Amazond Kindle Unlilmited

Uiteindelijk blijkt het dus heel erg simpel om te zorgen dat je toch een abonnement kan nemen door simpelweg een (fictief) Amerikaans adres toe te voegen aan je adressen. Hierna kan je eenvoudig een abonnement nemen en boeken uitlenen.

Lang niet alle boeken die ik zou willen lezen zijn beschikbaar via Kindle Unlimited, maar toch al voldoende om de $9,99 per maand te verantwoorden. Ondertussen is bol.com ook begonnen met een uitleendienst, maar op het eerste zicht is de catalogus nog vrij beperkt. Maar wel Nederlandstalig… Ik ga nog even afwachten om te kijken of ik eventueel overschakel.

Comments

comments