AC/DC tickets

Afgelopen zaterdag startte de voorverkoop voor het concert van AC/DC op 6 juli in Dessel. En zoals te verwachten was, was het concert op minder dan 2 uur tijd uitverkocht. 50.000 mensen kochten op die tijd hun ticket. En afgaande op berichten op sociale media bleven toch nog veel mensen verweesd en zonder tickets achter.

Ikzelf had tot nu toe nog geen enkel concert dat ik wilde zien gemist doordat ik geen tickets kon kopen. En ook deze keer lukte het vrij makkelijk om tickets vast te krijgen. Zelfs terwijl ik in Rotterdam in hotel Novotel Schiedam logeerde.

De ticketverkoop startte om 9h en dus stond ik rond 8h op. Onmiddellijk ging ik naar goformusic.be maar daar moest ik doorklikken naar de site van ticketmaster.be. Aangezien Ticketmaster nog niet lang bezig is in België had ik nog geen account bij die site dus maakte ik die snel aan, voor de grote toevloed van bezoekers.

Gelukkig wist ik dat hét grote verschil tussen de site van Ticketmaster en Go For Music de wachtrij is. Tickets kopen via Go For Music is eigenlijk straight forward. Als de verkoop om 9h begint is, is er kort voordien een snelle pagina die je moet verversen van zodra het 9h is. Niet zo bij Ticketmaster, daar werken ze met een wachtrij. Rond iets na acht was deze nog niet geactiveerd, maar een vijftal minuten laten was het zover. Op dat moment bedroeg de wachttijd nog maar tussen de 0 en de 30 minuten. Als je rond half 9 of later op de site kwam, was deze al meer dan 60 minuten.

Het principe van die wachtrij is trouwens erg simpel. Op het scherm zie je een ronde cirkel die langzaam volloopt. Is de cirkel vol, voor het begin van de voorverkoop, moet je weer de hele periode die de cirkel nodig heeft om vol te lopen wachten. Is hij vol nadat de verkoop gestart is, dan kan je tickets kopen. Erg simpel dus.

En hierbij is Internet Explorer eigenlijk de enige browser die je dient te gebruiken. Normaal gezien is IE een browser die zelden tot nooit gebruik (tenzij professioneel, Siebel weet je wel), maar voor dit heeft IE een heel groot voordeel tegenover andere browsers. Je kan namelijk nieuwe sessies beginnen. Als je in Chrome in de wachtrij staat bij Ticketmaster, maakt het niet uit of je 1 of 10 tabs openstaan hebt, de cirkel zal op hetzelfde moment in elke tab vol zijn.

Niet zo bij Internet Explorer. Ik had 10 verschillende sessies open staan met elke keer een andere plaats in de wachtrij (wel allemaal met een wachttijd tussen 0 en 30 minuten) en zodoende moest ik enkel wachten tot na 9h en kijken in welke sessie de wachtrij het eerste gedaan was. En van dan af was het makkelijk: aantal tickets selecteren, inloggen, Mastercard informatie invullen en verifiëren en om 9h05 zaten er 4 tickets voor AC/DC in mijn mailbox. En zo is mijn 100% succes score om tickets te kopen weer eens behouden gebleven.

 

Comments

comments

27 thoughts on “AC/DC tickets

  1. Pingback:Novotel Rotterdam Schiedam | Young Crazy Fool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *