100 Burpees Challenge – Juni 2015

Elke eerste vrijdag van de maand krijg ik een mail in mijn inbox om mij er aan te herinneren dat het weer tijd is voor de 100 burpees challenge. En de meeste maanden vergeet ik die dan ook te doen. Maar dit weekend zag ik de mail en tweette ik er over. En op die tweet reageerde Annelies dan weer om te zeggen dat zij de challenge ook ging doen en dat we onze tijden gingen vergelijken.

En dus begon ik op zaterdagavond aan mijn burpees. Een tactiek had ik niet, ik kon me zelfs niet herinneren hoe ik het vorige keer – het was al geleden van december 2014 – had aangepakt. Ook mijn tijd van toen wist ik niet. De eerste 25 deed ik in 1 keer en daarna kan ik het mij weer niet meer zo goed herinneren, maar het deed pijn, dat kan ik je garanderen. Ik weet nog wel dat ik de laatste 20 ook in 1 keer deed want ik merkte dat 10 tot 20 seconden rusten eigenlijk niets uithaalt dus waarom daar tijd mee verliezen.

Uiteindelijk klokte ik af op 7’17, oftewel 12 seconden beter dan mijn tijd in december. Op dat moment had ik nog geen idee van de tijd van Annelies, maar ik dacht eerlijk gezegd dat ik sneller was. Maar ik was vergeten dat Annelies eigenlijk een echt beest is op gebied van sporten, want wat kreeg ik te zien op twitter? Exact dezelfde tijd als mij. Hoe groot is die kans?

De afspaak is ondertussen al gemaakt om volgende maand weer tegen elkaar te strijden en ik denk dat ik mits wat training toch onder de 7 minuten moet kunnen blijven. Want wil ik nu echt voorkomen dat ik verlies van een vrouw? Jazeker, temeer omdat ik weet dat Annelies ook harder gaat trainen om beter te doen. Word zeker en vast vervolgt dus.

Met een tijd van 7’17” mogen we ons trouwens beiden bad ass noemen maar of het me ooit gaat lukken om onder de 6 minuten te blijven?

Comments

comments

10 thoughts on “100 Burpees Challenge – Juni 2015

  1. Pingback:May the burpee be with you | Young Crazy Fool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *