100 burpees challenge – December 2014

Krista, van 12 minute athlete, houdt elke eerste vrijdag van de maand de 100 burpees challenge. Het concept is heel simpel, doe zo snel mogelijk 100 burpees, neem een foto van jezelf na de challenge en tweet deze, samen met je tijd.

En deze maand deed ik voor het eerst mee aan deze challenge. Ondanks dat ik al wel eens een burpee gedaan had, had ik geen idee waar ik me aan kon verwachten en op welke tijd ik me moest focussen. Op de site stonden wel verschillende indicaties van tijd, maar op voorhand kon ik me er geen beeld bij vormen.

12+ minutes: You’re an athlete in training! Way to work hard, and don’t stop pushing.
10-12 minutes: You’re an athlete! Awesome job getting past those mental blocks.
8-10 minutes: You’re a super athlete! You’re strong and in great conditioning shape.
6-8 minutes: You’re a total badass! You have some serious burpee skills.
4-6 minutes: You’re the ultimate badass! Be very, very proud.

Dus begon ik er maar gewoon aan. In het begin ging het vlot, de eerste 30 burpees deed ik onafgebroken en daarna weet ik het niet zo goed meer. Ik heb er natuurlijk wel 100 gedaan, maar hoe ik het heb opgedeeld weet ik niet meer. Ik merkte het wel dat het geen verschil maakte of ik 30 seconden rustte of 10 seconden. Dus kon ik maar beter 10 seconden rusten, maar uiteindelijk deed ik 7’29” over mijn 100 burpees. Afgaande op bovenstaande tijden maakt mij dat dus een total badass. En toegegeven, ik ben daar tevreden mee voor een eerste keer, maar toch is er nog ruimte voor progressie. Dus hopelijk volgende maand wat beter.

En mijn foto van hoe ik er nadien uitzag? Een klein beetje dood…

100 burpees

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *